İZMİR / BERGAMA - BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Küçük İşaret Dili Elçileri Yetiştiriyoruz!

Bergama Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ile yürütülen ortak proje kapsamında, okulumuzda işaret dili eğitimi kursu başlamıştır. Engelleri engelsiz hale dönüştürmek, çocuklarda engellilik farkındalığı oluşturmak ve işitme engellilerin toplumda iletişim kurabileceği birey sayısını arttırmak amacıyla hazırlanan KİD-E PROJESİ (Küçük İşaret Dili Elçileri) kapsamında Ortaokul kısmı öğrencilerimizle "Engelsiz Çocuklar, Engelsiz Eğitim, Engelsiz Bergama, Engelsiz Türkiye, Engelsiz Dünya, Engelsiz Gelecek" sloganıyla toplumda var olan engellerin ortadan kaldırılmasına katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

Her bireyin bir engelli adayı olduğu düşünülerek engelli farkındalığının oluşturulması ve engellilerle iletişimin önündeki engellerin kaldırılması maksadıyla 120 saat saat olarak planlanan işaret dili eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin herbiri Kurs Bitirme Belgesi alacaktır. Belgesi olan her öğrencimiz artık bir "Küçük İşaret Dili Elçisi" olarak tanımlanacak ve bu alanda düzenlenecek faaliyet ve etkinliklere katılma hakkına ve yükümlülüğüne sahip olacaktır.

Videoları :

Yayın: 23.02.2017 - Güncelleme: 24.02.2017 10:31 - Görüntülenme: 357