Okulumuzda Veli Toplantısı Yapıldı

Okulumuzda Veli Toplantısı Yapıldı

04.12.2022 241

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişiminde en önemli kaynağın aile olduğu bilinen bir gerçektir. Çocuklarımızın sağlıklı olarak gelişimlerini tamamlayabilmeleri, okulda kazandığı becerilerin ev ortamında pekiştirilmesi, eğitimin sürekliliği ve yaygınlaştırılması, okuldaki eğitim faaliyetlerini yürütebilmeleri için okul-aile iş birliği büyük önem taşımaktadır.

Veli toplantıları ise okul – aile iş birliğinin oluşmasını ve gelişmesini sağlayan en önemli organizasyonlardır. Öğretim yılı başında, gerçekleştirilen veli toplantımızın temel hedefi, öğretmen ve velilerimizin iş birliği içinde olmaları, okulumuzun hedefleri, okulumuzun ölçme-değerlendirme yaklaşımı ve uygulamaları ile ilgili velilerimizin bilgilendirilmesidir.

Ailelerimiz çok yönlü olarak çocuklarının başarı durumlarına etki edebilir. Hem çocuklarıyla kuracakları iletişiminin niteliğiyle hem de okulumuz ile gerçekleştirecekleri iş birliğinin düzeyi ile ailelerimiz, çocuklarının akademik başarısına önemli katkı sağlayabilir.

Aileler, çocuklarının okul başarısına katkıda bulunabilmek ve daha nitelikli bir eğitim öğretim ortamında hayata hazırlanmalarını sağlayabilmek için öncelikle kendi çocuklarını iyi tanımak durumundadır. Sağlıklı bir okul-aile iş birliğinin yolu, aile ve okul arasında öğrenciye ilişkin sağlıklı bilgi akışının sağlanmasından geçtiği göz önünde bulundurulduğunda, aileler için kendi çocuklarını tanımanın, onların ilgi, eğilim ve davranışları hakkında yeterli bilgi sahibi olmanın önemi daha iyi anlaşılacaktır. Bu bağlamda, öğrenci velilerimizle bir araya gelerek 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem veli toplantısını 26.11.2022 tarihinde gerçekleştirdik.

Öğrenci velilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda velilerimiz, ders öğretmenleriyle bire bir görüşme imkânı buldular.

Toplantıları gerçekleştiren öğretmenlerimize ve katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.